neljapäev, 20. oktoober 2016

Meie korterit tullakse lammutama?

Alluu!
Ma olen üht teemat 'hiljem tegelemiseks' peas tagapaanile surunud, aga nüüd on küll viimane aeg käes selle kohta uurida. Nimelt vahetatakse meie püstakus kõigil tualettruumides mingid torud ära. Ilmselt kõik torud. Aga - meie tualetis pole torusid mitte kusagil näha. Need on kenasti kinni plaaditud.





Ja ma mõtlen - kas nad tõesti lihtsalt tulevad ja lõikavad need seinad maha?
Ja kas me tõesti peame neil lubama oma väikse armsa vetsukese mingiks kollikapiks muuta :D?
Mis siis saab, kui me neid sisse ei lase?
Meie vannituba ja wc on ühte stiili - sama põrand, lagi ja seinad; tumesinine, helesinine ja valge. Isegi kui meil oleks korterit müües võimalusi see enne ära remontida, ei saaks me kuidagi samasugust uuesti ehitada.

Ühesõnaga - kas me lihtsalt peame nad sisse laskma ja neil oma wc ära lammutada laskma?

5 kommentaari:

Marca ütles ...

Meil käis see kunagi nii, et onu tuli, võttis plaadid kenasti ära, ei teinud katki, vahetas torud, ja pani plaadid pärast samamoodi tagasi ka. Vuugivahe jäi veidi teist tooni, kuid muidu oli wc ikka samasugune kui varem. Teoreetiliselt peaks nad ikka kõik ise ära korraldama, sest ei saa ju eeldada, et igas korteris elab keegi, kes plaatimistööd mõistab. Aga no eks kõik oleneb konkreetsest töömehest muidugi...

karikate emand ütles ...

Oi, aitäh selle info eest!
Ma olen meie püstakus terve nädala saagide urinat kuulnud ja ehitusprahti liftide juures kottides näinud. Nüüd ma saan vähemalt öelda, et "aaaaga meie tuttaval lõigati plaadid lahti, vahetati torud ära ja plaadid pandi kenasti tagasi!" :)

konn, lendav konn ütles ...

Kui ühistu on tellinud täismahu - nii toru-kui taastamistööd, siis võib loota, et sein saab enam-vähem samasugune. Kui üksnes torujürid, siis peab seina taastamise enda peale võtma korteriomanik. Seinad lõigatakse piki vuuki lahti, arvatavasti on plaadi taga kips, seega lõigatakse sobiv ava koos kipsiga ja hiljem liimitakse too paneel seina tagasi, vuugitakse ja ongi nagu uus. See teema on ka veel, et kas vahetatakse vaid ceetorud või ka kanal - kanali jaoks on vaja vasakule jääv murl lahti võtta, kaksikmuhvid on nii põranda-kui laepaneelis. Kui peale lendab ainult torumees, kuvalda käes, siis lõhkuda lasta ei tohi, muidu jääb seinast vaid unistus. Torustikud tuleb muidugi vahetada kogu püstaku ulatuses, vanu juppe vahele ei jäeta.
Selline ehitusinformatsiooniline teadaanne:)

karikate emand ütles ...

Selge! :)
Ainult kuvaldaga ligi ei lase!

Ja ma vaatasin selle kirja uuesti üle - köögis ka vahetatakse. Ups!
Hirmus lugu ikka! :D

(Aga paistab, et vähem 'hirmus' kui VT sünnipäev, sest kuigi täna on esimene päev, mis meie korteri töödeks on antud, magasin ma täna öösel nagu mauk! :D)

karikate emand ütles ...

Ooookei, panin eelmise kommentaari üles ja käis uksekell.
Nad ongi kohal!

Tõmbasid wc ukse lahti, astusid sammukese tagasi ja esimene ütles: "Oiiiiiiiii, kui ilus!" :D

Lubasid ettevaatlikud olla.
Üks läks fotoaparaati tooma, et pildistada, kuidas enne oli.
Nii et ehk nad tõesti püüavad!

Näis!
:p