neljapäev, 12. oktoober 2017

Tahaks ka hea inimene olla

Olen viimase nädala jooksul vaadanud ära vist küll kõik sarja "The Undateables" osad YouTube'is.
Selles saates otsivad psüühikahäire, vaimse puude või füüsilise iseärasusega inimesed endale kaaslast.

No ma liigitaks enda ka "turult väljapraagituks" ja mitte seetõttu, et olen abielus, vaid seetõttu, et ma ei käi tööl ja stressitundlikkuse tõttu ilmselt niipea ei lähe ka ja nii edasi... No kui VT lõpuks peaks kaela kandma hakkama :D, siis ehk ... (ahsoo - ma rõõmsalt jätsin kahel päevikulehel ta nime sisse :S, nüüd märkasin ja võtsin maha ... õnneks oli vapustus vaid hetkeline :D, ma ei usu vigadesse enam :D - kõik mis on, peabki olema ja kõik on alati okidoki). Ja ka VT peab end justnimelt stressitundlikkuse ja suhtlemisvastumeelsuse tõttu ette ära suhteks sobimatuks. Mina ikka õpetan, et võta mõni õrn ja armas naine või äärmisel juhul 30+ mees - ära nende kahekümnestega küll jagelema hakka, üks pikk suhe peab mehel ikka juba selja taga olema, keegi peab ta ikka juba 'ära lihvinud' olema, pole mõtet ise rassida ja oma väikest ajukest aurutada, õrnu käpakesi kriimustada :D Aga tema ütleb, et igal inimesel on nõrkushetked ja tema tahab täiust. Nagu ta ise on, eks - haaaahaaa, see on minu lisandus! :D

See on muide tõsi küll, et oma autentsuse taga ajamisega olen ma sattunud elevandiluust torni, kus ühtegi tormi pole ja ei tule ka. See ei õpeta VT'le elu, mis on väljaspool meie kodu. Mis ma teha saan!? Ma tahan hoida end seisundis, kus ma mõistan inimesi ja andestan inimestele absoluutselt kõik ja ei pahanda kunagi. See on võimalik, ma olen seda kaks aastat teinud - miks ma peaksin midagi muutma? See meeldib mulle hüpersuperväga! Kas ma pean inetumalt käituma hakkama, et maailmaga paremini sobituda? Unustage ära! Las ma olla ebarealistlik.

Aint et lapsele peaks näitama ka seda, kuidas vihastuda ja leppida, seda on elus vaja.
Aga sa ei suuda vihastuda, kui sa mõistad teist inimest tema (hetkelises) nõrkuses.
Pole võimalik solvuda ja vihastuda, kui elad harmoonias iseendaga, sest see nõuab pidevat tunnetust ja ärksust. Sa ju oled elav ja muutuv - pead endaga kogu aeg taashäälestuma. Kui see muutub loomulikuks elamise viisiks, siis ... autentsus on niiiiiii hea, et kui see asi on käpas, siis muu enam ei loegi. Nagu päriselt! Kas sul on katus pea kohal ja kas su suur varvas külmus otsast ära, keegi lõi nina lömmi - see on nii pinnapealne, kui autentsus on käpas ja sa hammustad mõnuga (oma isiklikku?) tegelikkust. Seega pole võimalik teistest häiritud saada - autentsena sa lihtsalt ütled, et tunned end nüüd kehvasti, ja lähed ära. Ja kui nina katki lüüakse, siis sa tegeled endaga, mitte lööjaga. Tervendad enda ära, noh.

Aga.
See saade oli minu jaoks ikka väga avardav ja samas lahtisi küsimusi tekitav.
Ma olen alati teadnud, et hea klapi korral sa armastad oma kaaslast edasi, kui temaga mingi puuet tekitav jama juhtub.
Samuti olen alati olnud kindel, et hing leiab hinge üles üllatavatest kohtadest ja siis, oma kaaslast vaadates sa isegi ei näe tema deformatsiooni või ratastooli või vanust. Saa vaatad tema poole ja näed TEDA, päriselt ja üleni - siis väline ja olmeline muutub nähtamatuks. (Vähemalt armunud olemise ajaks. Ja ma ei arva, et armastus teeb hulluks - miks peaks 'kõige parem mina' olema 'vale mina'? Ma arvan, et see on just see meie tegelik mina!!! Me peaksimegi alati olema need, kes me oleme tuliselt armununa. Ma ei saa aru miks mitte!?)
Kuid seal saates oli inimesi, kes polnud suutelised teist inimest oma ellu laskmagi. Autistid, aspergerid ja vaimupuudega inimesed, kes ei saanud arugi, mida teine tunneb, kui too seda just kõige otsesemalt ja rõhutatult välja ei öelnud. Ja mõelda vaid - sa tead, et sa ei saa inimestest möhhigi aru, aga ikka tahad endale elukaaslast! Ja mitte ainult ei taha, vaid lausa usud, et sa leiad ta! Ja mitte ainult elukaaslase, vaid täiesti terve inimese, kes saaks sulle toeks olla ja sind aidata!
Ja mitte ainult iseäralikud inimesed ei arva nii, vaid tõepoolest leidub ka pealtnäha ilma haiguse ja puudeta inimesi, kes tõepoolest väidavad, et kääbuskasv, partneri luude murdumine, kakakotike kõhul ja suutmatus otsa vaadata ei loe neile!
KUIDAS?
Ma tahaks ka nii hea olla!

Aga, Daily Mail ju kirjutas, et isegi tavalised naised tunnevad tavaliste pikkade meeste kõrval end turvalisemalt ja hoitumana! :D (kõva argument! :D)
Ja siis järsku tulevad liliputid, kes tahavad ilmtingimata normaalse pikkusega kaaslast, sest nad ise teavad, et sisemus loeb ja oma sisemuses on nemad ka normaalsed inimesed ...

Seal oli üks arukas naine, kellel oli asperger ja OCD - ta ei suutnud kaaslasele otsa vaadata, ta pidi kontrollima, kui lähedal seistakse ja istutakse, uksi ta ise lahti ei teinud, ennast puudutada ei lubanud - ja tema ka otsis suhet. Maisaaru!

Ma tavaliselt tunnen ennast ikka väga hea ja lepliku inimesena, aga seda saadet vaadates näen, et mul on hiiglamapikk tee veel minna!

Samas pean küll ütlema, et absoluutselt kõik Tourette'i sündroomiga inimesed (neil on äkilised sundliigutused ja sundhüüatused, mis on sageli solvava sisuga) selles saates olid üle mõistuse vahvad inimesed! Või mulle lihtsalt tegi nalja mis nad tegid? :D Vähemalt üks neist küll leidis imekena täiesti normaalse tüdruku ja nad abiellusid ja aasta hiljem armastasid teineteist ikka veel väga.
Ja paar autisti olid ka nagu suured kaisukarud - jube armsad oma kohmakuses ja abituses.
Oli näha, et sa pead olema lihtsalt soe, avatud, hea inimene ja sulle leidub kaaslane...
Kahjuks ei välista puue magedat isiksust ...

((((((Ärge mitte kellelegi öelge, see on minu suur saladus, mida ma väga häbenen, aga kui mina läheks tutvumisagentuuri või tutvumislehele, siis ma küll jätaks puudega inimesed kõrvale ... 

Aga ma ei läheks, sest ma olen ise nõrguke ja ma ei soovi ühelegi kenale inimesele jama kaela! :D Ja pahasid inimesi ma üldsegi ei taha! :p ))))))

Okei, ärge siis viha pidama jääge!
Ma ju ise ka kahetsen ja puha!
:S

2 kommentaari:

Jaanika ütles ...

Minul on näiteks selline asi, et olin kunagi väga tugev tykk - 82,92 kg. Aga mind kunagi ei solvanud kui nt mõni mees tunnistas kuskil, et talle tõesti lihtsalt ei meeldi, no ei eruta. See oli tollal, mingi 5 a tagasi väga 'big deal' ja naised olid väga vihased sest paksude diskrimineerimine - nagunii sigastuvad me mehed ära ja siis peab küllmeeldima :p Nojah, kõik õige eksole, aga ma saan aru küll et tihti see pole mingi pirtsutamine, nad mõnikord isegi vabandavad tutvumiskuulutustes :p sest no mida ikka teha kui tõesti-tõesti ei meeldi? Sama ju mul endalgi, nt pean häbiga tunnistama et mulle india - hiina - miscellaneous aasia kutid füüsilisest küljest üldse-üldse ei sobi.. Mulle meeldivad kärehäälsed kohmakad testosteroonist pungil sõjamehed keda on vaja kodustada :D Või tulised intelligendid kes saavad inimestega hästi hakkama aga hing siugleb puude otsas ja mägedes ja keha sitke kui pajuvits... Omg, ma räägin oma elykaaslastest ju :D Ilusat päeva sulle! :)

karikate emand ütles ...

Hehe - nii vahva ja armas kommentaar! :)
Ilusat päeva Sullegi! :)