neljapäev, 30. november 2017

Klinomaniakk




Nagu te teate, armastan ma väga oma voodiurgu. Armastan oma pesa isegi rahulikel aegadel, aga aktiivsemal ajal ma muud ei tahagi, kui voodisse pugeda, seal tukkuda, mõtiskleda ja niisama oleskleda ja vedeleda. Veedan voodis keskmiselt 22 tundi ööpäevas. Ma söön ja pesen hambaid voodis. Ainult jooga ja duši all käimine jääb väljapoole voodit, pluss söögitegu, kraamimistööd ja õue-asjad, kuid need pole igapäevased... Voodi on mu suurim sõber ja padi saab rohkem kallistusi kui VT ja Mees :D

Paar päeva tagasi sain teada, et on olemas selline asi nagu 'klinomaania', mis tähendabki sõltuvussuhet oma voodiga :D

See olevat tõsine, ravi vajav psühholoogiline seisund, mis on seotud ärevuse ja depressiooniga. Mõnikord on see seotud ka kroonilise väsimusega, aga 'klinomaniakid' armastavad ja vajavad oma voodit ja tukastamist ka ilma igasuguse väsimuseta.

Kui voodiarmastus segab sinu igapäevast elu, kohustuste täitmist ja suhteid, sa mõtled päeva jooksul pidevalt voodisse pugemise peale ja kord sinna pugenud, ei raatsi kuidagi välja tulla, taganed seetõttu lubadustest ja kokkulepitud kohtumistest, oled võib-olla sinagi klinomaniakk :p

309.9k Likes, 6,999 Comments - 8FACT - Infinite Knowledge (@8factapp) on Instagram: “I definitely have that.”

Tutvusin selle mõistega instagramikonto 8factapp kaudu.
Ma ei uskunud, et selline asi tegelikult ja ametliku diagnoosina olemas on ja guugeldasin ...
Jep, väidetavalt on! Mõned lingid:

- Is Clinomania a Psychological Disorder?
- Clinomania: Definition and Diagnosis
- Am I a Clinomaniac? Top 10 Clinomania Symptoms To Watch Out For

4 kommentaari:

Lendav ütles ...

Kirjutatakse, et mõnigi suur väejuht olla suurema osa juhtimitest teinud voodist. Saab ka nii.
Mina ka armastan oma voodit. Eelkõige sellepärast, et mu unevajadus on küllaltki suur, aga ka muidu. Üks põhjus on ka see, et siin majas on põrandad külmad, nii ma siis kerin ennast voodisse, et jalad maha ei puutuks (ei külmetaks) ja loen raamatuid, blogisid, teen käsitööd - mida iganes. Voodi on hea turvaline soe pesa.

karikate emand ütles ...

No näed siis! Ma sattusin just eile (taas kord) Winston Churchilli päevaplaanile ja tema ärkas 7.30, kuid jäi voodisse kuni kella üheteistkümneni - sõi seal hommikusööki, luges ajalehti ja kirju ning dikteeris sekretärile tööga seotud asju. Seejärel käis ta duši all ja tegi aias jalutuskäigu.
13.00 - lõunasöök pere ja sõpradega ning alles 15.30 asus Churchill päriselt töö kallale :),
väga mõnus!

Kai Klaarika ütles ...

MUlle meeldib mu diivan. Ise valisin ja maksin. Ilusake. Ja et olla perega koos (mul ju veel noor ja värske pere), püsin ikka diivaninurgas.

karikate emand ütles ...

Ma mõtlesin, et ma kirjutan Sulle, et ma olen suuremeelses tujus, nii et diivan 'käib kah!' :D, aga tegelikult - see on armas, mis Sa kirjutasid! :)